סיור יין ובראנץ’

דמיינו לכם את מגעה המלטף של בריזה קרירה, המצננת במעט את חומו של יום שמשי, המבט אל האופק מגלה טרסות עתיקות יומין שזורות על גבי גבעות ירוקות, וברקע, מתנגנת לה סימפוניית ציוץ ציפורי שיר. אנו מקווים שהכנסנו אתכם לאווירה כדי לספר לכם שבדיוק בפסטורליה הזו, בשקידה רבה, מתבצע גידול הענבים בכרמי היקב של קיבוץ צובה, הממוקם באזור היין של הרי יהודה. אבל לא רק לענבים מגיע… וכעת אנחנו מזמינים אתכם לפתוח את הסופ”ש בדיוק באותה אווירה קסומה – ולהצטרף אלינו בבוקר יום שישי שמשי ומושלם כפי שרק האזור הייחודי הזה בארץ יודע לספק, לחוויה כפרית-קולינרית המשלבת סיור יין ייחודי, סדנת טעימות ביקב הקיבוץ וארוחת בראנץ’ שופעת.

במהלך הסיור נבקש להציג בפניכם את עולם היין בכלל (כן, גם לאלה שמכירים יהיה לדעתנו מה ללמוד), ואת חלקת האלוהים הקטנה שלנו בו, ביקב צובה החדשני והייחודי שמייצר יין איכותי משנת 1997. הסיור כולל טיול רגלי מודרך אל מטע הגפנים המשתרע למרגלות מצודת בלמונט ובסיומו סדנת טעימות יין במרפסת היקב (תתכוננו להתאהב בנוף!). את סדנת הטעימות ינחה היינן המוסמך ומנהל היקב, מר פול דאב.
הבילוי יתחיל בלובי מלון בלמונט בקיבוץ צובה בשעה 10:00, ממנו נצא למסלול הליכה קליל שבמהלכו יספק המדריך מטעמנו הסברים על תהליך יצירת היין משלב הבציר, ועד לביקבוק. זאת, לצד סקירה היסטורית לא פחות ממרתקת (בהתחייבות) בדבר העבר העשיר של האזור, הידוע בתרבות ייצור היין שלו עוד משחר הימים. כל זאת על רקע עצי האורן והאלונים המקשטים את הנוף המרהיב שילווה אותנו לאורך כל הסיור, שבמהלכו נפגוש גת עתיקה, אחת מיני רבות הממוקמות באזור שעדויות לפעילות הסחר וגידול הגפנים בו מופיעות כבר בספר בראשית.

לחיים וקדימה, בון אפטיט
אנו צופים שהביקור בכרם הקיבוץ, הגדול בכרמי האזור, יסייע לכם לפתח צמא ליין המשובח של יקב צובה, לצד רעב קל לנשנושים ועל כן, בסיום הסיור נעלה למרפסת טעימות היין הצופה לטרסות הירוקות סביב, שם גם נמצא את חנות היין הקטנה לצד חביות עץ האלון הגדולות, המיובאות היישר מצרפת. כ-15 שנה הוחזקו ארבעת סוגי היינות שתטעמו במרתף, ואת הטעם הם ספגו מעצים צרפתיים בני 300 שנה. אבל את פרט המידע החשוב ביותר – איזה יין מתאים לאיזה סוג בשר ומדוע – יספר לכם כבר יינן היקב פול בכבודו ובעצמו, במהלך סשן טעימות הכלול במחיר הסיור, לצד הפתעות נוספות שנשמח לחלוק עם המשתתפים.
אנו מאמינים שלאחר סיום מלאכת השתייה והנשנוש ייפתח גם התיאבון, וכאן יהיה המקום עבורנו להזמין אתכם להצטרף בתום סשן הטעימות לארוחת הבראנץ’ החדשה שבמלון צובה – ששמה כבר יצא למרחקים. הארוחה נערכת במזנון חופשי חלבי, שופע ומגוון, על מרפסת המלון האלגנטית המשקיפה אל עבר גבעות האזור הירוקות. בתפריט, בין היתר: שקשוקה, גבינות משק, פשטידות, פסטות, מגוון אדיר של סלטים, דגים מלוחים, מרקים, מאפים ולחמים. הארוחה מתקיימת בכל יום שישי בין השעות 10:00 ל-14:00 (לעיתים עד 15:00) והיא מציעה גם עמדת בריאות המשלבת מגוון פירות, דגנים, יוגורט שיבולת שועל ואגוזים, זאת לצד פינת קינוחים איכותיים וטעימים. הזמנת מקומות תתבצע מראש בלבד. לשם כך, אנא צרו איתנו קשר במספר הטלפון – 02-534-7000.

מהי העלות? מחיר בראנץ’ לאדם: 110ש”ח. מחיר בראנץ’ לאדם כולל סיור יין: 150 ש”ח.
הזמנת מקום? הן הסיורים והן הבראנץ’ הינם בתיאום מראש בלבד. פרטים בטלפון: 02-534-7000.
איך מגיעים? הבאים מכביש מספר 1, פונים ימינה במחלף הראל (מבשרת ציון) ומיד ימינה ברמזור לכיוון מעוז ציון (קסטל). ממשיכים בכביש מס 3965. לאחר 4 ק”מ מגיעים לכיכר הסטף, בה פונים ימינה וממשיכים בכביש מספר 395 כ-2 ק”מ עד לקיבוץ צובה.

*ניתן לקיים במסגרת הבראנץ’ אירועים קטנים וגדולים

גלריית תמונות

עוד בנושא ארוחות ובראנץ'

בראנץ’

נסכים כולנו כי סוף השבוע הוא זמן מצוין להירגע, לקום מאוחר ולהתפנק בארוחת בוקר מאוחרת ומושקעת עם בן הזוג, הילדים או החברים, כזו שבאמצע השבוע, לרובנו אין זמן בשבילה. בתוך הכלל האל-מותי הזה, כמה מאות מטרים במעלה הרי ירושלים, מתקיימת לה בכל בוקר יום שישי ארוחת הבראנץ’ החדשה – ששמה כבר יצא למרחקים – במלון […]

לפרטים

ארוחות לאורחי המלון

אורחי המלון סועדים בחדר האוכל המשודרג של קיבוץ צובה או באולם “הצריף” הסמוך לו. חבילת הלינה הבסיסית כוללת ארוחת בוקר. בסופי שבוע, אוגוסט וחגים, ניתן להזמין גם ארוחות ערב וצהריים.

לפרטים